США планують нові санкції проти Білорусі після візиту Тихановської

Читать на русском
При цьому офіційно в адміністрації Байдена відмовилися обговорювати нові санкції та можливі терміни їх введення.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У США розглядають нову партію економічних санкцій проти Білорусі та персонально Олександра Лукашенка. Ідея нових санкцій з'явилася в адміністрації Байдена після візиту лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської.

Про це повідомляє The Washington Post.

Так, джерело серед опозиції заявило, що нові санкції покликані доповнити економічні заходи, які були введені до цього. Також вони будуть спрямовані на подальшу ізоляцію Лукашенка. Санкції торкнуться білоруського калійного і нафтового секторів - вони близькі до президента Білорусі та є важливими економічними складовими країни.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

При цьому офіційно в адміністрації Байдена відмовилися обговорювати нові санкції та можливі терміни їх введення.

«Ми не збираємося передувати конкретні дії. Але я скажу, що ви можете очікувати, що Сполучені Штати, разом з нашими партнерами та союзниками, будуть продовжувати вимагати від режиму Лукашенка відповідальності за його дії, в тому числі за допомогою санкцій» - заявив представник Білого дому.

Нагадаємо, 18 липня Світлана Тихановська прибула з візитом до США. Вона провела зустрічі з представниками Білого Дому та Державного департаменту, а також послами іноземних держав у Штатах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: