У справі про смерть нардепа Полякова надто багато різних нестиковок – експерт

Читать на русском
Експерт також пояснив, які саме можуть виникнути питання до слідства у громадськості та ЗМІ
Антон Поляковespresso.tv

Різноманітність версій смерті народного депутата Антона Полякова, які активно висловлюються в ЗМІ та соціальних мережах депутатами і журналістами, тільки заважають слідству. Причому в справі про смерть Полякова дуже багато питань - в тому числі звідки береться та чи інша версія.

Про це розповів експерт-криміналіст Григорій Усатий в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Те, що ми бачимо у відкритому доступі в ЗМІ, — різноманітність версій, мотивів і так далі. Такі позиції повинні висловлювати не народні депутати, коли вони озвучують версії раніше, ніж органи досудового розслідування, вони заважають слідству. З того, що ми бачимо, слідство визначило, що це умисне вбивство з відміткою «природна смерть». Це дуже зручна версія, але за таких умов без відповіді залишаються питання: якщо це природна смерть, то багато нестиковок навіть під час проведення досудового розслідування», - розповів він.

Експерт конкретизував свої слова і пояснив, які саме можуть виникнути питання до слідства у громадськості та ЗМІ.

Помер нардеп Антон Поляков: що про нього відомоПомер нардеп групи За майбутнє Антон Поляков. Зібрали, що про нього відомо, і всі обставини смерті.

«Як так може бути, якщо молодий чоловік 33 роки, який ніколи не скаржився на здоров'я, соціально активний, не зловживає алкоголем і наркотиками, опинився в такій ситуації? Очевидно, що якщо питання ставляться так, то органам досудового розслідування потрібно було додатково кваліфікувати ці дії за ч.3 ст. 314 Кримінального кодексу – незаконне введення будь-яким способом наркотичних речовин, психотропних речовин або їх аналогів в організм іншої особи проти її волі. І питання до судмедекспертів, як закрита інформація під охороною таємниці досудового розслідування стає відомою окремим особам? Слідчі повинні допитати цих осіб, нехай розкажуть, як їм це стало відомо, це нас наблизить до розслідування» - резюмував він.

Нагадаємо, в ніч на 8 жовтня в Києві помер народний депутат Антон Поляков. Його знайшли непритомним у таксі, яке патрульні зупинили через порушення ПДР. На місце викликали швидку допомогу. Медики намагалися його врятувати, проте їм це не вдалося.

Попередньо, смерть депутата настала , гострої ішемічної хвороби серця. Справу розслідують за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ з позначкою «природна смерть». При цьому пізніше токсикологічна експертиза несподівано виявила в крові Антона Полякова наркотики та алкоголь. Поєднання алкоголю і метадону - це в прямому сенсі слова вбивчий коктейль.

Поховають Полякова 11 жовтня в Чернігові.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: