«Мінус один ворог»: нардеп Третьякова потрапила у скандал через висловлювання щодо померлого Полякова

Читать на русском

Народний депутат від Слуги народу Галина Третьякова у партійному чаті цинічно висловилася про смерть нардепа Антона Полякова.
Галина Третяковафото СН Facebook

Нардеп фракції «Слуга народу» Галина Третьякова у партійному чаті в соцмережі неоднозначно прокоментувала смерть депутата групи «За майбутнє» Антона Полякова. На її слова різко відреагували інші нардепи Ради.

Подробиці з трибуни парламенту озвучив соратник покійного Полякова Ігор Палиця.

Помер нардеп Антон Поляков: що про нього відомоПомер нардеп групи За майбутнє Антон Поляков. Зібрали, що про нього відомо, і всі обставини смерті.

«Наша партія має намір звернутися до фракції «Слуга народу». Тільки що в вашому партійному чаті керівник комітету, який повинен піклуватися про людей, дітей...пані (Галина) Третьякова написала про смерть Антона Полякова, що «одним ворогом менше». Я хотів би попросити вас, шановна фракція «Слуга народу» зробити висновок зі слів пані Третьякової», – заявив Палиця.

За його словами, подібна поведінка є неприпустимою. У залі Ради після його заяви щодо Третьякової пролунали крики «Ганьба!».

Руслан Стефанчук, який веде сьогоднішнє засідання ВР, надав слово самій Третьяковій.

У своє виправдання депутат заявила про свободу слова, «за яку борються в Україні». Однак після цього Стефанчук перервав її і попросив Раду не спекулювати на темі смерті нардепа Антона Полякова.

Пізніше Третьякова покинула будівлю парламенту, відмовившись від коментарів на цю тему.

Глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко під час спілкування з журналістами підтвердив, що Третьякова дійсно написала таке повідомлення в партійному чаті, пише «Фокус». Він допустив, що вона може понести відповідальність.

«Що стосується політичної відповідальності - я думаю, що кожен політик, як і Галина, повинна таку відповідальність нести, зараз будемо обговорювати яку саме відповідальність, може політичну, може нести Галина по всій цій ситуації. Потрібен час, щоб визначитися», – зазначив Корнієнко.

Нагадаємо, у ніч на 8 жовтня в Києві був знайдений мертвим народний депутат Антон Поляков, якого одним з перших виключили зі «Слуги народу».

Попередньо, смерть депутата наступила в результаті гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Справу розслідують за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ з позначкою «Природна смерть».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: