«Редколегія» на Skrypin.ua: відставка Разумкова, Pandora Papers та напад на «Схеми»

Читать на русском

У Редколегії 8 жовтня провідні обговорюватимуть з гостями студії головні події тижня, що минає.

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua ведучі Катерина Супрун та Роман Скрипін обговорюватимуть головні теми цього тижня разом із Катериною Пітеніною (директором, головним редактором «Слово і діло») і Тарасом Мокляком (GuildHall).

Головними темами сьогоднішнього ефіру стануть:

  • відставка Дмитра Разумкова,
  • розслідування Pandora Papers
  • напад на знімальну групу проєкту «Схеми» в Укрексімбанку.

Нагадаємо, 4 жовтня в Укрексімбанку стався напад на знімальну групу проекту «Схеми» під час інтерв'ю з головою правління банку Євгеном Мецгером, в його кабінеті. Поліція відкрила кримінальне провадження. У банку озвучили свою версію подій - знімальну групу звинуватили в спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом. Голова Укрексімбанку Євген Мецгер заявив, що повністю визнає свою відповідальність і вирішив відсторонитися на час слідства.

Pandora Papers: хто зі світових лідерів потрапив в офшорний скандалВ офшорному розслідуванні Pandora Papers фігурують люди з оточення Володимира Путіна, президент Азербайджану Алієв, король Йорданії Абдалла і колишній прем'єр Британії.

У справі про напад на знімальну групу «Схем» в Укрексімбанку прокуратура оголосила двом особам про підозру. 7 жовтня голові Укрексімбанку вручили підозру.

РЕДКОЛЕГІЯ: Мецгер і $60 млн для бізнесмена з "ДНР" / Відхід Разумкова / Пандора для Зеленськогоskrypin.ua

Також вчора Рада все ж таки звільнила з посади спікера Дмитра Разумкова. Таке рішення підтримали 284 нардепа.

Крім цього, на цьому тижні журналісти «Слідство.Інфо» опублікували результати вивчення документів Pandora Papers. У них значаться офшорні угоди і активи 35 світових лідерів. У документах фігурує також президент Володимир Зеленський та інші українські політики. Також згадуються «угоди» студії «Квартал 95». Розслідувачі допускають, що Зеленський та його соратники можуть бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних із олігархом Ігорем Коломойським.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: