В ООН стурбовані через глобальну водну кризу

Читать на русском
В ООН вважають, що зростання населення призведе до ще більшого навантаження на водопостачання, особливо в країнах Африки на південь від Сахари.

Велика частина країн світу не готова до глобального водної кризи, яка чекає на людство в результаті зміни клімату.

Про це йдеться в доповіді Всесвітньої метеорологічної організації ООН, повідомляє Associated Press.

Відомо, що з 2000 року кількість стихійних лих, пов'язаних із повенями, у всьому світі збільшилася на 134% в порівнянні з попередніми двома десятиліттями. Більшість смертей і економічних втрат, пов'язаних з повенями, припали на Азію.

Крім того, частота стихійних лих, пов'язаних з посухою, за той самий період зросла на 29%. В африканських країнах зареєстровано найбільшу кількість смертей, пов'язаних із посухою. А найбільшого економічного збитку від посухи було завдано в Північній Америці, Азії та Карибському басейні.

Зміни клімату: як глобальне потепління вплине на ЗемлюЯк кліматичні зміни і глобальне потепління вплинуть на Землю і людство – на відео Слово і діло.

При цьому 25% всіх міст вже відчувають регулярну нестачу води. За останні два десятиліття сукупні запаси поверхневих і ґрунтових вод на планеті, а також води, що міститься в грунті, снігу і в льодах, скоротилися на 0,4 дюйма (1 сантиметр) на рік.

В ООН вважають, що зростання населення призведе до ще більшого навантаження на водопостачання, особливо в країнах Африки на південь від Сахари. Вчені стверджують, що число осіб із обмеженим доступом до води до 2050 року зросте до більш ніж 5 мільярдів.

Серед заходів, рекомендованих у звіті, були більш досконалі системи попередження для зон, схильних до повеней і посухи. Також в світі потрібно поліпшити фінансування і координацію між країнами в галузі управління водними ресурсами.

У звіті говориться, що майже 60% з 101 опитаної країни потребують поліпшених системах прогнозування, які можуть допомогти запобігти руйнації, спричинені негодою.

Раніше в Німеччині закликали збільшити бідним країнам допомогу на захист клімату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: