Захист клімату: країни G7 представлять масштабну програму

Читать на русском
Серед інших узгоджених домовленостей у сфері захисту клімату – відмова від вугільної енергетики, як тільки це стане можливим.
Фото - news.cgtn.com

Країни «великої сімки» в суботу, 12 червня, досягли домовленості на саміті, що проходить в англійському графстві Корнуолл, щодо виділення щорічно 100 млрд доларів на фінансування проєктів із захисту клімату в країнах, що розвиваються.

Про це повідомляє DW з посиланням на представника уряду Великобританії.

Зазначається, що відповідне положення буде представлено в заключній декларації саміту.

Згідно з повідомленням Лондона, очікується, що учасники зустрічі виступлять із заявою про намір скоротити парникові викиди промислових підприємств до 2030 року приблизно на 50% в порівнянні з рівнем 2010 року.

Серед інших узгоджених домовленостей у сфері захисту клімату – відмова від вугільної енергетики, як тільки це стане можливим, майже повне закінчення прямого державного видобутку викопних енергоносіїв за кордоном і поступова відмова від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Незважаючи на масштабність запропонованих заходів, на думку екологів з міжнародного об'єднання неурядових організацій Oxfam, вони є недостатніми для реалізації рішень Паризької угоди по клімату.

Нагадаємо, що 12 червня, країни G7 на саміті у Великій Британії після складних переговорів домовилися докласти спільних зусиль для протидії впливу Китаю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: