У Німеччині закликали збільшити бідним країнам допомогу на захист клімату

Читать на русском
Німеччина закликає промислово розвинені країни збільшити кліматичну допомогу бідним країнам.
Фото DW

Німеччина закликає промислово розвинені країни збільшити кліматичну допомогу бідним країнам.

Про це повідомив статссекретар Федерального міністерства охорони довкілля та ядерної безпеки Йохен Фласбарт, передає DW.

Він наголосив, що промислово розвинені країни ще не виконали своєї обіцянки надавати 100 мільярдів доларів на рік для захисту клімату та адаптації в країнах, що розвиваються.

«Згідно зі звітом Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), у 2019 році з урядових та приватних джерел було зібрано трохи менше 80 мільярдів доларів. Дані про 2020 рік наразі не відомі», – зазначають у виданні.

Звіт ООН: як може змінитися кліматична ситуація на ЗемліВ ООН попереджають про стрімкі зміни кліматичних умов, які становлять серйозні загрози людству.

Додамо, що угода про збільшення фінансування укладуть перед конференцією ООН зі зміни клімату. Конференція триватиме з 31 жовтня по 12 листопада в Глазго.

Нагадаємо, Європейський Союз обіцяє ще 4 млрд євро біднішим країнам для боротьби зі змінами клімату і адаптації до їх наслідків. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що цю суму країнам нададуть на період 2021-2027 років. Водночас ЄС чекає від США та інших партнерів аналогічного кроку вперед.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: