НАЗК: ексзаступник міністра освіти Кизим не задекларував, що в 2020 році жив у студентському гуртожитку

Читать на русском
Ексзаступник міністра освіти Микола Кизим жив у гуртожитку, але не задекларував ліжко-місце.
Міністерство освіти і науки України

Національне агентство із питань запобігання корупції передало до суду інформацію щодо порушень в декларації за 2020 рік в ексзаступника міністра освіти України Миколи Кизима.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки даної декларації, передає «Слово і діло».

Як відомо, Микола Кизим обіймав посаду заступника міністра освіти з липня 2020-го до серпня 2021 року. До цього він понад 30 років займався викладацькою та науковою роботою.

Кизим не зазначив інформацію про своє право користуватися квартирою в Харкові, в якій він був зареєстрований. А також не подав відомостей про кімнату в гуртожитку в Києві, в якій він мешкав.

Українцям змінять правила вступу до ВНЗ: на що чекати у 2022 роціУ разі успішного прийняття проєкту Закону, вступна кампанія в наступному році пройде з меншою кількість копій документів, які на даний момент необхідно надати всім вступникам.

За словами ексзаступника міністра, він жив у цьому гуртожитку протягом 2020 року, а відомості про нього не зазначив, бо жодних прав на цей об'єкт нерухомості не має, а тільки винаймає його.

Також у Кизима є гараж та будинок в селі Зідьки в Харківській області. Він користується автомобілем Honda 2008 року випуску, а його дружина їздить на Mercedes 2008 року випуску.

«Відповідно до п.1.1 копії договору про надання житлових послуг від 19 серпня 2020 року, наданої Національною академією внутрішніх справ МВС України, суб'єкту декларування в тимчасове користування надано ліжко-місце у житловому приміщенні», ‒ зазначається у висновку НАЗК.

За даними НАЗК, Кизим не зазначив у декларації 124 тис. грн на банківському рахунку в ПриватБанку, та 38 тис. грн в АТ «Державний експортно-імпортний банк України», а також кошти на банківських рахунках дружини.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 267 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 172-6 КУпАП», ‒ підсумували у висновку повної перевірки.

Адміністративний протокол НАЗК передало до суду. Якщо суд стане на їхній бік, Микола Кизим буде змушений сплатити штраф 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (17 тис. ‒ 42,5 тис. грн).

Раніше «Слово і діло» писало про те, що держсекретар Мінреінтеграції Костянтин Ващенко занизив у декларації вартість квартир своєї дружини.

Також ми писали, що, за даними НАЗК, заступниця міністра освіти Світлана Даниленко «приховала» банківські рахунки і 244 тис. грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: