Міністр юстиції Денис Малюська зазначив у декларації недостовірні відомості на 146 тисяч грн – НАЗК

Читать на русском
НАЗК завершило повну перевірку міністра юстиції Дениса Малюськи і встановило недостовірно внесених даних на 146 тис. грн.
Слово і діло

Декларація міністра юстиції України Дениса Малюськи за 2020 рік пройшла процедуру повної перевірки Національного агентства із питань запобігання корупції, передає «Слово і діло».

Згідно з висновком НАЗК, посадовець не дотримав вимог п.п. 1-3 ч.1 ст. 46 Закону «Про запобігання корупції».

Зокрема, в НАЗК зафіксували, що міністр не записав інформацію про вартість своєї квартири в Києві. За даними НАЗК, міністр купив це житло в 2004 році за 146 тис. грн.

«Недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму 146 тис. 60 гривень», - йдеться у висновку НАЗК.

Зарплати антикорупціонерів: скільки в серпні заробили глави НАБУ, НАЗК і САПУ в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука була найвища зарплата в серпні.

При цьому, за законом, така розбіжність між недостовірними та достовірними даними не є підставою для притягнення декларанта до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Також Денис Малюська зазначив у своїй декларації, що автомобіль Mazda 2008 року випуску належить йому та дружині. НАЗК відзначає, що ця інформація не відповідає дійсності, бо в держреєстрі транспортних засобів записано, що авто належить тільки дружині.

Згідно з висновком НАЗК, конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення встановлено не було.

Раніше «Слово і діло» опублікувало велике інтерв'ю з очільником НАЗК Олександром Новіковим. У ньому керівник антикорупційного відомства розповів, зокрема, про те, як працює новий відділ моніторингу способу життя посадовців.

Також ми писали, за даними НАЗК, у нардепа від фракції «Слуга народу» Дмитра Гуріна вкрали гаманець з біткоїнами на 22 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: