Держсекретар Мінреінтеграції Ващенко занизив у декларації вартість квартир своєї дружини – НАЗК

Читать на русском
Держсекретар Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Костянтин Ващенко вказав в декларації за 2020 рік недостовірну інформацію на суму 1,5 млн грн.
Главком

Національне агентство із питань запобігання корупції передало до НАБУ інформацію щодо порушень в декларації за 2020 рік у державного секретаря Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Костянтина Ващенка.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки декларації, передає «Слово і діло».

Згідно з інформацією НАЗК, Костянтин Ващенко занизив вартість квартири в Києві площею 92 кв. м., яка належить його дружині і була придбана в 2008 році. У декларації записана вартість 1 млн 175 тис., тоді як за даними КП КМР «Київське міське бюро технічної інвентаризації» та договору купівлі-продажу цієї квартири, житло коштує 2 млн 676 тис. грн. Цю квартиру подружжя придбало за договором іпотеки у ВАТ ВТБ Банк.

Зарплати у Кабміні: хто з міністрів заробив найбільше за серпеньХто з міністрів та їхніх заступників отримав найбільшу заробітну плату за серпень 2021, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Також Ващенко не зазначив вартість квартири в Києві площею 81,4 кв. м., яку його дружина придбала в 2006 році. НАЗК з'ясувало, що ціна житла ‒ 1 млн 262 тис. грн.

Окрім цього, за даними НАЗК, декларант не подав інформації про свої банківські рахунки та занизив залишки коштів на банківських рахунках дружини.

Костянтин Ващенко працює в державному секторі понад двадцять років. На посаду держсекретаря Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій його призначили 20 липня 2020 року. До цього він рік працював на аналогічній посаді в Міністерстві фінансів.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 1 млн. 555 тис. грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого ст. 366-2 Кримінального кодексу України», ‒ йдеться у результатах перевірки.

Матеріали перевірки НАЗК передало до Національного антикорупційного бюро України. Якщо провину Ващенка доведуть у суді, він буде змушений сплатити штраф 42,5 тис. грн ‒ 51 тис. грн. або піти на громадські роботи 150-240 год. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Раніше «Слово і діло» писало про те, що Печерський суд закрив протокол про конфлікт інтересів у нардепа Німченка.

Також ми розповідали, за даними НАЗК, заступниця міністра освіти Світлана Даниленко «приховала» банківські рахунки і 244 тис. грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: