Заступниця міністра освіти Даниленко «приховала» банківські рахунки і 244 тис. грн – НАЗК

Читать на русском
Заступниця міністра освіти Світлана Даниленко не внесла в декларацію за 2020 рік кошти на банківських рахунках. Адмінпротокол НАЗК відправило до суду.
Київський національний торгівельно-економічний інститут

Заступниця міністра освіти Світлана Даниленко зазначила у своїй декларації за 2020 рік недостовірні дані про банківські рахунки та грошові кошти на них.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки даної декларації, повідомляє «Слово і діло».

Світлана Даниленко не зазначила в декларації інформації про кошти на рахунку в Приватбанку ‒ 238 тис. грн. та у «Райффайзен Банк Аваль» ‒ 1 965 грн.

«Суб'єкт декларування у поясненні зазначив, що відомості, внесені до розділу «Грошові активи» декларації не збереглися. Водночас, відповідно до наявної інформації, в день подання суб'єктом декларації технічних несправностей та перебоїв у роботі інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», які б завадили поданню документів, не зафіксовано», ‒ зазначається у висновку Нацагентства.

Година запитань до уряду у Раді: хто з міністрів найчастіше звітуєНайчастіше під час години уряду в Раді виступає прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Детальніше – на інфографіці.

Таким чином, за підрахунками НАЗК, недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму 244 тис. 191 грн.

«У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 172-6 КУпАП», ‒ підсумували у висновку повної перевірки.

Адміністративний протокол НАЗК передало до суду. Якщо суд стане на бік НАЗК, Світлана Даниленко буде змушена сплатити штраф 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (17 тис. ‒ 42,5 тис. грн.).

Світлана Даниленко має стаж державної служби понад 26 років. Її призначили на посаду заступника міністра освіти у грудні 2018 року. За даними НАЗК, окрім зарплати, заступниця міністра отримує пенсію ‒ 129 тис. грн. за 2020 рік.

Нещодавно в інтерв'ю «Слово і діло» очільник НАЗК Олександр Новіков розповів, як працює новий відділ моніторингу способу життя посадовців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: