Ексзаступник міністра внутрішніх справ Геращенко не знає, де живе його син і яке майно він має ‒ НАЗК

Читать на русском
НАЗК зафіксувало, що в декларації колишнього заступника внутрішніх справ Антона Геращенка за 2020 рік відсутня інформація про місце проживання та майно його дітей.
МВС України

Колишній заступник міністра внутрішніх справ України, а нині – радник глави МВС, Антон Геращенко у своїй декларації за 2020 рік не вказав низку відомостей про своїх дітей від двох шлюбів.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки декларації, передає «Слово і діло».

За даними НАЗК, декларант не зазначив відомостей про свого сина, пояснивши це тим, що він розлучився із його матір'ю.

Мова йде про першу дружину Антона Геращенко ‒ Вікторію Грецьку-Миргородську, з якою він розлучився в 2014 році. В тому ж році і Геращенко, і Грецька-Миргородська одружилися з іншими людьми.

За словами Геращенко, він не має змоги отримувати будь-які відомості про сина, зокрема ті, що потрібно зазначати в декларації: місце проживання та майно, корпоративні права та інші об'єкти, які на будь-якому праві йому належать. Втім, НАЗК ці пояснення не врахувало.

Окрім того, Антон Геращенко записав неправильну дату народження своєї дочки від другого шлюбу, а також неправильну адресу її місця реєстрації.

Згодом у своїх поясненнях для НАЗК декларант зазначив, що дочка взагалі не має зареєстрованого місця проживання.

Також НАЗК підсумувало, що не знайшло в декларації Антона Геращенка конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення.

Нагадаємо, з вересня 2019 року по 4 серпня 2021 року Антон Геращенко займав посаду заступника міністра внутрішніх справ. 28 серпня 2021 року він став радником міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

«Слово і діло» опублікувало велике інтерв'ю з очільником НАЗК Олександром Новіковим. У ньому керівник антикорупційного відомства розповів, зокрема, про те, як працює новий відділ моніторингу способу життя посадовців.

Також ми писали, що, за даними НАЗК, у нардепа від фракції Дмитра Гуріна «Слуга народу» вкрали гаманець з біткоїнами на 22 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: