Мер Броварів не з'явився в суді у справі щодо порушень у фінзвітах своєї партії

Читать на русском
НАЗК направило до суду адмінпротокол про порушення в фінзвітах партії Команда Ігоря Сапожка  Єдність. Голова партії Ігор Сапожко на судове засідання не прийшов.
КиевВласть

Броварський міський голова Ігор Сапожко не з'явився на судове засідання, на якому мали розглядати адміністративні протоколи про порушення у фінзвітах партії «Команда Ігоря Сапожка – «Єдність», складені Національним агентством із питань запобігання корупції.

Про це «Слово і діло» повідомила секретар Броварського міськрайонного суду.

НАЗК склало два адміністративні протоколи за ст. 212-21 – порушення встановленого порядку подання звіту політичної партії або подання звіту, оформленого з порушенням встановлених вимог.

Один протокол стосується фінансового звіту політичної партії «Команда Ігоря Сапожка – «Єдність» за 3 квартал 2020 року, а інший – за 4 квартал 2020 року.

За законом, за дане порушення голові партії загрожує покарання у вигляді штрафу від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100-6800 грн.).

Інтерв'ю голови НАЗК Новікова: «Судді прямо пишуть у рішеннях, що вони не розуміють закон»В інтерв'ю керівник Нацагентства розповів про антикорупційну стратегію, захист викривачів корупції, розгляд протоколів про конфлікт інтересів та інше.

Справу розглядає суддя Броварського міськрайонного суду Телепенько. До суду надійшло клопотання від адвоката Ігоря Сапожка про перенесення дати засідання. Розглянувши це клопотання, суддя призначив дату засідання на 16:00 19 жовтня.

Із публічних джерел стало відомо, що зараз Ігор Сапожко у відпустці в Сан-Франциско (США).

Як відомо, Ігор Сапожко перебуває на посаді Броварського міського голови вже третій термін поспіль.

На місцевих виборах 25 жовтня 2020 року в Броварській ОТГ спостерігачі зафіксували чимало порушень. Результати суд визнав незаконними, оскільки була розкрита таємниця голосування. Повторні вибори відбувалися 17 січня 2021 року. На них Сапожко переміг у першому турі, набравши 53,16% голосів виборців.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, що Солом'янський суд почав розгляд справи про численні порушення партії «‎Перемога Пальчевського».

Також ми повідомляли, які претензії НАЗК має до партії «Демсокира» і як керівництво партії реагує на протоколи про порушення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: