Місцеві вибори: кого обирали мерами облцентрів у 2006-2020 роках

Читать на русском

В Україні 29 листопада відбудеться другий тур місцевих виборів у Чернівцях, після чого буде відомий остаточний список мерів обласних центрів. Але вже можна зробити висновок, що більшість чинних міських голів зберегли свої посади. «Слово і діло» пропонує згадати, хто очолював великі міста України від 2006 року.

У Львові вже на четвертий термін мером обрали Андрія Садового. Уперше він очолив місто в 2006 році і відтоді щоразу успішно переобирається. Садовий єдиний в Україні такий «мер-довгожитель».

На три терміни – в 2006-му, в 2010-му і в 2020-му – обирався мер Харкова Геннадій Кернес, мер Тернополя Сергій Надал і мер Полтави Олександр Мамай.

У Києві в 2006-2012 роках містом керував Леонід Черновецький, в 2014 році цей пост зайняв Віталій Кличко, якого переобрали зараз на другий термін. У Вінниці дві каденції на посаді мера провів Володимир Гройсман, після його змінив Сергій Моргунов.

У Дніпрі мером знову обрали Бориса Філатова, це вже друга його каденція. До нього містом керував Іван Куліченко. Цього року Куліченко знову хотів балотуватися, але як кандидат так і не зареєструвався.

У Черкасах майже три терміни на посту мера провів Сергій Одарич: він обирався в 2006-му, 2010-му і 2014-му роках. Але на виборах у 2015-му перемогу здобув Анатолій Бондаренко.

Геннадій Мінаєв був мером Сум в 2006-2014 роках, його змінив Олександр Лисенко, якого цієї осені обрали на другий термін. У Херсоні дві каденції поспіль містом керував Володимир Сальдо, а в 2014-му обрали Володимира Миколаєнка. На цих виборах він програв Ігорю Колихаєву.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, чи є передвиборчі програми в кандидатів у мери.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: