Кулеба розповів, чого Україна очікує від виборів у Німеччині

Читать на русском
Ще до виборів Україна системно працювала з усіма німецькими політичними силами, які можуть бути представлені в Бундестазі
Дмитро Кулебаmfa.gov.ua

Україна очікує, що за підсумками парламентських виборів у Німеччині у Бундестазі переможцями буде сформована сприятлива коаліція для розвитку українсько-німецьких відносин.

Про це заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми «ТСН. Підсумки тижня».

Кулеба зазначив, що ще до виборів Україна системно працювала з усіма німецькими політичними силами, які можуть бути представлені в Бундестазі. Проте в Німеччині необхідно і далі проводити довгострокову роботу, щоб досягти позитивних результатів.

Кінець епохи Меркель: чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з УкраїноюВибори до німецького парламенту відбудуться 26 вересня. Хто може стати наступником Меркель та чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з Україною, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Президент спілкувався з лідером християнських демократів Арміном Лашетом. Я спілкувався з лідером соціал-демократів Олафом Шольцем, коли був у Берліні. Ми працювали з кожною з тих політичних сил, які зараз будуть вести коаліційні переговори та доводили їм позицію України з ключових питань... Ім'я канцлера важливе, але Україну найбільше цікавить, якою буде коаліція. З тих комбінацій, які я зараз бачу, коаліція буде сприятливою для розвитку українсько-німецьких відносин» - пояснив міністр.

Новини тижня: чи зміняться відносини України та Німеччини з появою нового канцлераТСН

Нагадаємо, у Німеччині в неділю, 26 вересня, відбуваються парламентські вибори. Вранці вже відкрилися понад 60 тисяч виборчих дільниць.

Перші дані екзит-полів на парламентських виборах в Німеччині поки що не дозволяють чітко визначити переможця, оскільки дві основні політичні сили ФРН - соціал-демократи та ХДС/ХСС, у чиїх лавах перебуває діючий канцлер Ангела Меркель - йдуть практично врівень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: