Вибори в Німеччині: з'явилися перші дані екзит-полів

Читать на русском
Результати перших екзит-полів демонструють серйозне падіння рейтингів ХДС / ХСС і зростання числа голосуючих за СДПН
Ілюстративне фотоdpa photo

Перші дані екзит-полів на парламентських виборах в Німеччині поки що не дозволяють чітко визначити переможця, оскільки дві основні політичні сили ФРН - соціал-демократи та ХДС/ХСС, в чиїх лавах знаходиться діючий канцлер Ангела Меркель - йдуть практично врівень.

Про це повідомляє Європейська правда 26 вересня з посиланням на дані німецьких опитувань.

«Опитування, проведене на виході з дільниць на замовлення мовника ARD, прогнозує, що обидва лідери отримують по 25% голосів. Інше опитування, проведене на замовлення ZDF, дає соціал-демократам 26%, а блоку соратників Меркель 24%. При цьому жоден з цих опитувань не враховує бюлетені, надіслані поштою, що може додатково вплинути на розклад голосів» - наголошується в повідомленні.

Результати перших екзит-полів демонструють, таким чином, падіння рейтингів ХДС / ХСС і зростання числа голосуючих за СДПН (32,9% на минулих виборах у християнських соціал-демократів і 20,5% у СДПН).

Кінець епохи Меркель: чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з УкраїноюВибори до німецького парламенту відбудуться 26 вересня. Хто може стати наступником Меркель та чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з Україною, читайте у матеріалі Слово і діло.

Третю сходинку займають «Зелені» з результатів у 14,5% - 15%. Це майже у два рази більше, ніж на попередніх виборах (8,9%). Саме ця партія активно протестує проти запуску «Північного потоку-2». Одночасно їм вдалося посунути з трійки лідерів праворадикальну партію - саме АдГ раніше були третіми. Зараз праві радикали ділять одну позицію з вільними демократами-у них по 11%.

Також ймовірно, що в бундестаг пройде партія «Ліві» з 5%. У порівнянні з минулими виборами її рейтинг впав майже вдвічі.

Нагадаємо, у Німеччині в неділю, 26 вересня, відбуваються парламентські вибори. Вранці вже відкрилися понад 60 тисяч виборчих дільниць.

Кандидат в канцлери Німеччини від правлячого блоку ХДС/ХСС Армін Лашет проголосував на виборах в Бундестаг, але чиновник порушив «таємницю голосування», коли відпралив свій бюлетень в урну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: