Перевзувся на льоту: кандидат у канцлери Німеччини почав активно підтримувати «Північний потік-2»

Читать на русском
Лашет ствердно відповів на питання про те, чи запустить кандидат російський ПП-2 у разі своєї перемоги на виборах канцлера Німеччини
Армін ЛашетReuters

Кандидат в канцлери Німеччини від ХДС/ХСС Армін Лашет, якого називають ймовірним наступником Ангели Меркель, змінив свою позицію з приводу російського газопроводу «Північний потік-2» - він заявив, що повністю підтримує його запуск.

Про це повідомляє німецьке видання Der Tagesspiegel.

Так, під час останніх дебатів перед виборами Лашет ствердно відповів на запитання ведучого про те, чи запустить кандидат російський ПП-2 у разі своєї перемоги на виборах канцлера Німеччини.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

При цьому кандидат від Вільної демократичної партії Крістіан Лінднер виявився ще гірше, ніж Лашет - він привселюдно заявив, що виступає проти інтеграції України в Європейський союз і НАТО.

Лінднер і Лашет поборються за місце канцлера ФРН вже цієї неділі, 26 вересня.

До речі, нагадаємо, що в липні Лашет активно погрожував Росії санкціями у разі, якщо вона за допомогою газопроводу «Північний потік-2» буде тиснути на Україну.

23 вересня Палата представників Конгресу США схвалила поправку до проєкту оборонного бюджету про санкції проти газопроводу «Північний потік-2». Тепер справа за Сенатом і підписом президента США Джозефа Байдена.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: