У Німеччині розпочалося голосування на виборах у Бундестаг

Читать на русском
У Німеччині у неділю, 26 вересня, відбуваються Парламентські вибори. Зранку вже відкрилися понад 60 тисяч виборчих дільниць.
Getty Images

У Німеччині у неділю, 26 вересня, відбуваються Парламентські вибори. Зранку вже відкрилися понад 60 тисяч виборчих дільниць.

Про це повідомляє Spiegel.

Канцлер Ангела Меркель цього разу свою кандидатуру не висувала. Згідно з нещодавніми опитуваннями, найвищий рівень підтримки виборців є у Соціал-демократичної партії (25%). Політичний союз ХДС/ХСС підтримують 22% потенційних виборців, партію зелених – 17%.

Крім цього, Вільна демократична партія зібрала 12% прихильності виборців, право-популістська Альтернатива для Німеччини – 10% і соціалістична партія Ліві – 6%.

Проголосувати на виборах зможуть близько 60,4 млн громадян країни. Щоб сформувати керівну коаліцію в новому Бундестазі, потрібно 374 депутати. Зазначимо, що вибори в Бундестаг проводяться раз на чотири роки. За підсумками виборів за пропозицією президента ФРН новий парламент обере канцлера.

Нагадаємо, кандидат в канцлери Німеччини від ХДС/ХСС Армін Лашет, якого називають ймовірним наступником Ангели Меркель, змінив свою позиції з приводу російського газопроводу «Північний потік-2» – він заявив, що повністю підтримує його запуск.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: