Кандидат у канцлери Німеччини порушив таємницю голосування – Spiegel

Читать на русском
Кандидат у канцлери Німеччини від правлячого блоку ХДС/ХСС Армін Лашет проголосував на виборах до Бундестагу, але чиновник порушив «таємницю голосування».

Кандидат у канцлери Німеччини від правлячого блоку ХДС/ХСС Армін Лашет проголосував на виборах до Бундестагу, але чиновник порушив «таємницю голосування», коли відправляв свій бюлетень до урни.

Про це повідомляє Spiegel.

Перед тим, як кинути в урну, кандидат у канцлери склав свій бюлетень так, щоб його позначки були чітко видні на камерах фотографів.

Кінець епохи Меркель: чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з УкраїноюВибори до німецького парламенту відбудуться 26 вересня. Хто може стати наступником Меркель та чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з Україною, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Лашет порушив законні вимоги про таємниці голосування, один з основних принципів голосування в Німеччині. Основний закон передбачає, що члени Бундестагу Німеччини обираються «таємним голосуванням», - зазначають журналісти.

Видання пише, що Лашет міг розповісти про те, за кого голосував до або після того, як вийшов з виборчої дільниці. При цьому показати фотографам свій бюлетень він не мав права, і його голос не має бути врахований.

Нагадаємо, в Німеччині в неділю, 26 вересня, відбуваються парламентські вибори. Вранці вже відкрилися більше 60 тисяч виборчих дільниць.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: