Спроби опонентів закону про олігархів впливати на Венеціанську комісію не будуть забуті – ОПУ

Читать на русском
В ОПУ заявили, що спроби опонентів антиолігархічного закону маніпулювати Венеціанською комісією провалилися.
Михайло Подолякpresident.gov.ua

Гра олігархічних структур і опонентів закону про олігархів і судової реформи повністю провалилася. Це підтвердила розмова між главою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо та президентом України Володимиром Зеленським.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі Корреспондент.net у суботу, 25 вересня.

Кращі люди країни. Колонка Леоніда ШвецяОлігархи у нас стоять за всіма більш-менш значними політичними проєктами, і єдиний президент України, який був їм не рівня, а батько рідний, це Леонід Кучма.

«У них (опонентів - ред.) не вийде використовувати Венеціанську комісію у своїй цинічній грі проти антиолігархічного закону. І не вийде безкарно затягувати проведення судової реформи», - заявив Подоляк.

За його словами, в європейських структурах є розуміння реальних мотивів кожного з тих суб'єктів, які протидіють трансформації України.

«Вони можуть використовувати різну риторику, можуть діяти на різних рівнях, в тому числі і в Верховній раді, але їх недобросовісні мотиви чітко видно і для України і для європейських структур», - зазначив радник глави ОПУ

Подоляк попередив, що спроби опонентів антиолігархічного закону маніпулювати Венеціанською комісією не будуть забуті. Як і спроби деяких представників судової системи затягнути судову реформу.

«У будь-якому випадку, і ліквідація олігархічної системи і судова реформа і інші елементи ініційованої президентом Зеленським трансформації України будуть реалізовані, як це і заплановано», - додав він.

Нагадаємо, 24 вересня Зеленський і Букіккіо обговорили схвалений Верховною радою закон про олігархів. Голова Венеціанської комісії звернувся з проханням надати текст закону.

23 вересня Рада ухвалила закон про деолігархізацію у другому читанні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: