Разумков різко розкритикував процес прийняття закону про олігархів

Читать на русском
Разумков додав, що закон потрібно було приймати більш професійно, дотримуючись при цьому регламенту
Дмитро РазумковРБК-Украина

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков назвав «вільною діяльністю» прийняття народними депутатами президентського законопроєкту про олігархів, яке виявилося пов'язане з деякими юридичними колізіями.

Про це Разумков заявив в ефірі програми «Свобода слова».

«Насправді, що зараз відбувається? Дійсно, це колізія. Але рішення Верховної Ради прийнято. Якщо ми говоримо про те, що вчора відбувалося в Раді - це окрема дискусія, тому що така так звана процедура застосовувалася вперше в стінах Верховної Ради України. Я не можу її назвати нормальним підходом до роботи Верховної Ради» - сказав він.

Разумков додав, що закон потрібно було приймати більш професійно, дотримуючись при цьому регламенту.

Кращі люди країни. Колонка Леоніда ШвецяОлігархи у нас стоять за всіма більш-менш значними політичними проєктами, і єдиний президент України, який був їм не рівня, а батько рідний, це Леонід Кучма.

«Це не скорочена процедура. Такої процедури немає. Це не 119 стаття, це комбінація двох статей - 119 і 45... І це була вільна діяльність колег, які запустили цей процес. У мене глибоке переконання, що це було спрямоване на те, щоб звести народних депутатів з правильного шляху - ввести їх в оману... ті, хто організовував цей процес, і ті, хто доповідав по ньому - не підтримали таку процедуру. Ні пан Стефанчук за неї не проголосував, ні пан Веніславський. Тому що вони всі розуміють, що рано чи пізно потрібно відповідати» - пояснив спікер»

Разумков нагадав, що просив не поспішати з прийняттям закону і дотримуватися процедури. Сьогоднішня ситуація призвела до того, що запуск антиолігархічної реформи гальмується.

Нагадаємо, 23 вересня Рада прийняла законопроєкт Зеленського про олігархів у другому читанні. Однак 24 вересня стало відомо, що Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки просить спікера поставити на переголосування прийнятий напередодні закон про олігархів №5599 у зв'язку з виниклою юридичною колізією.

Як пояснив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк, депутати врахували одночасно три правки (396, 398, 406), які суперечать одна іншій. Згідно з 398-ю поправкою Разумкова, олігархів до реєстру вноситиме НАЗК після звернення спецкомісії. Водночас в 406-й поправці рішення про визнання олігархом приймає РНБО на підставі подання Кабміну, члена РНБО, НБУ, СБУ або АМКУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: