У Росії назвали кількість жителів ОРДЛО, які «проголосували» на виборах до Держдуми

Читать на русском
За три дні виборів з території ОРДЛО було проведено 1,4 тисячі рейсів з бажаючими проголосувати
Ілюстративне фотоРБК-Украина

Під час виборів до Державної Думи Росії 17-19 вересня 2021 року понад 150 тисяч жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської області України (ОРДЛО) віддали свої голоси за ту чи іншу російську політичну силу.

Про це заявив голова комісії з міжнародного співробітництва Ради з прав людини РФ Кирило Вишинський, повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

Росіянин заявив, що це приблизна цифра - нібито багато жителів «ЛДНР» з російськими паспортами вже мали реєстрацію на російській території та змогли проголосувати не тільки за федеральні виборчі списки, а й місцевих кандидатів. При цьому «голосування» на окупованому Донбасі Вишинський назвав наймасштабнішим закордонним голосуванням в Росії.

«Там величезна кількість людей-понад 650 тис. вже є громадянами РФ, отримали паспорта» - заявив він.

Гірка Дума: як українців змушують голосувати за «Єдину Росію»У Кремлі залучають до голосування на виборах до Державної думи жителів окупованих територій України.

За словами Вишинського, за три дні виборів з території ОРДЛО було проведено 1,4 тисячі рейсів з бажаючими проголосувати.

Нагадаємо, вибори в Державну думу РФ проходять 17-19 вересня. Посольство РФ в Україні повідомило про відкриття виборчих дільниць у Києві, Харкові, Одесі та Львові для голосування.

Напередодні виборів до Держдуми РФ на тимчасово окупованих територіях України жителям масово почали видавати паспорти громадян Росії.

РНБО вже готує санкції за проведення виборів в російську Держдуму за участю жителів окупованого Криму та ОРДЛО.

Експерт для «Слово і Діло» раніше розповів, які наслідки для України матимуть дипломатичні війни з Росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: