В ОРДЛО роздають паспорти жителям для походу на «голосування» на виборах до Держдуми РФ

Читать на русском
Російські паспорти лунають масово і всім підряд. Відразу після цього людей автобусами вивозять в Ростовську область РФ і змушують голосувати на виборах до Держдуми
Ілюстративне фотоФото ТАСС

Громадян України, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу (ОРДЛО), автобусами вивозять в Ростовську область РФ, роздають російські паспорти, щоб ті могли «проголосувати» на виборах в Державну Думу РФ.

Про це повідомляє російський опозиційний телеканал «Дождь».

Так, журналісти телеканалу поговорили з одним з таких «виборців». Житель ОРДЛО заявив, що паспорт йому видали по приїзду в Ростовську область, в Матвєєво-Курганському сільському поселенні. Нібито, він дуже радий, що йому дали можливість проголосувати на виборах.

Низка російських ЗМІ повідомляє, що паспорти видаються масово. Так, зафіксовано випадок, коли відразу 400 осіб отримали паспорти Росії, і тут же були вивезені в Ростовську область - голосувати.

Ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін заявляв раніше, що він організував 825 автобусних і 12 залізничних рейсів з ОРДО в Росію, щоб отримали російські паспорти могли «проголосувати».

Нагадаємо, вибори до Держдуми РФ стартували 17 вересня і триватимуть три дні. МЗС України вже висловив протест Росії через проведення виборів до Держдуми на території тимчасово окупованих Криму і Донбасу і зажадав посилити санкції проти Москви.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: