У Зеленського пояснили, чому виборчі дільниці РФ в Україні не заборонені

Читать на русском
Представник президента в КСУ Федір Веніславський розповів, чому в Україні не заборонили роботу виборчих дільниць РФ на виборах до Держдуми.
president.gov.ua

Україна не розривала ні дипломатичні ні консульські відносини з Росією, тому виконує свої зобов'язання, що випливають з міжнародних договорів.

Про це заявив член комітету, нардеп від «Слуги народу», представник президента в КСУ Федір Веніславський, кажучи про роботу виборчих дільниць РФ.

Гірка Дума: як українців змушують голосувати за «Єдину Росію»У Кремлі залучають до голосування на виборах до Державної думи жителів окупованих територій України.

«З точки зору міжнародного права, є конвенція про консульські зносини, є конвенція про дипломатичні зносини та навіть якби між двома державами були розірвані дипломатичні зносини, то не означає розірвання консульських відносин. А консульські установи України за кордоном і консульські установи інших країн на території України вони своїм головним завданням мають забезпечення реалізації законних прав, інтересів і свобод громадян відповідної держави. В даному випадку Україна не розірвала навіть дипломатичні відносини з країною-окупантом, не кажучи про консульські. Тому вона виконує всі ті зобов'язання, які випливають з її міжнародних договорів за участю в міжнародних організаціях і надає росіянам, які знаходяться на території України можливість реалізувати свої конституційні права. Україна веде себе як цивілізована країна і ніяких проблем з можливістю надати таке право голосу для росіян в даному випадку немає», - цитує Веніславського УНН.

Нагадаємо, вибори до Державної думи РФ проходять 17-19 вересня. Посольство РФ в Україні повідомило про відкриття виборчих дільниць у Києві, Харкові, Одесі та Львові для голосування.

Напередодні виборів до Держдуми РФ на тимчасово окупованих територіях України жителям масово почали видавати паспорти громадян Росії.

РНБО вже готує санкції за проведення виборів до російської Держдуми за участю жителів окупованого Криму і ОРДЛО.

Експерт для «Слово і діло» раніше розповів, які наслідки для України матимуть дипломатичні війни з Росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: