Депутати закликали ЄС не визнавати парламент РФ після виборів до Держдуми

Читать на русском
Депутати Європарламенту закликали Європейський Союз не визнавати парламент Росії після виборів в Держдуму.
Reuters

Євросоюз має бути готовий не визнавати парламент Росії і виключити РФ із міжнародних організацій з парламентськими асамблеями, якщо вибори в Держдуму в 2021 році визнають фальсифікованими і такими, які пройшли з порушеннями міжнародного права і демократичних принципів.

Про це пише EU Reporter, з посиланням на проект звіту про перспективу відносин Євросоюзу та Росії.

ВР звернулася до світової спільноти через вибори до Держдуми РФВР закликала світ не визнавати вибори до Держдуми Росії у разі проведення голосування на окупованій частині території України.

«У людей в Росії має бути право вибору, як і у людей в будь-якій іншій демократичній країні. Коли ключові гравці опозиції і противники російської правлячої партії знаходяться в тюрмах або під домашнім арештом, вибору немає», - вважає політик Андрюс Кубілюс.

На його думку, політику ЄС по відношенню до Росії потрібно переглянути. Йдеться про стримування втручання Кремля у внутрішні справи ЄС і країн-сусідів, а також підтримку російських продемократичних сил.

Нагадаємо, вибори в Державну думу і місцеві органи влади РФ відбудуться 17-19 вересня.

Раніше ми писали, що Європейський союз ще на півроку продовжив персональні санкції проти Росії. Вони будуть діяти як мінімум до 15 березня 2022 року.

Також Верховна рада ухвалила звернення до міжнародних організацій із закликом не визнавати вибори до Держдуми Росії у разі проведення голосування на окупованій частині території України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: