Іноземців, які спостерігають за виборами до Держдуми РФ в ОРДЛО і Криму, чекають санкції – Данилов

Читать на русском
Україна не визнає результатів голосування на виборах до Держдуми Росії, які проводяться на території Криму і ОРДЛО
Ілюстративне фотоДенис Казанський

Іноземні посадові особи та депутати, які вирішать поспостерігати за виборами в Державну думу Росії на окупованих українських територіях Криму і Донбасу, опиняться під санкціями України незалежно від наявності у них дипломатичного імунітету.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов час брифінгу за результатами засідання РНБО, передає УНІАН.

«Ми хочемо попередити всіх іноземних громадян, які хочуть брати участь у цьому фарсі на території Донецької та Луганської областей і на території Криму. Якщо вони там з'являться у якості офіційних спостерігачів або якихось інших осіб під час виборів, незалежно від того, чи будуть вони сенаторами, чи будуть вони якимись іншими посадовими особами, або матимуть той чи інший імунітет, - вони обов'язково, ми попереджаємо, будуть під санкціями нашої країни» - сказав він.

Данилов нагадав, що Україна не визнає приналежності Криму до Росії. Також Україна не визнає результатів голосування на виборах до Держдуми Росії, які проводяться на території Криму та ОРДЛО. При цьому Київ має інформацію, що певні громадяни Франції, Венесуели, Сербії та інших країн мають намір приїхати на окуповані території.

«Я ще раз наполягаю, що всі вони без винятку, попри те, що будуть під якимось дипломатичним чи іншим імунітетом, будуть під санкціями нашої країни»,- додав секретар РНБО.

Нагадаємо, вибори до Держдуми РФ стартували 17 вересня і триватимуть три дні. МЗС України вже висловив протест Росії через проведення виборів до Держдуми на території тимчасово окупованих Криму і Донбасу і зажадав посилити санкції проти Москви.

Раніше Данилов вже пообіцяв, що Україна введе санкції за проведення виборів в Державну думу Росії на території окупованого Криму та ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: