У Росії стартували вибори до Держдуми

Читать на русском
У Росії стартували вибори до Держдуми. Основним днем голосування вважається 19 вересня, а 17 і 18 вересня - додатковими.
Фото з відкритих джерел.

У п'ятницю, 17 вересня, в Росії стартували вибори до Держдуми. Першими відкрилися виборчі дільниці в Камчатському краї і Чукотському автономному окрузі.

Основним днем ​​голосування вважається 19 вересня, а 17 і 18 вересня - додатковими. Триденний формат має унеможливити поширення коронавируса, пише «Комерсант».

Депутати закликали ЄС не визнавати парламент РФ після виборів до ДерждумиДепутати Європарламенту закликали Європейський Союз не визнавати парламент Росії після виборів в Держдуму.

Росіяни оберуть 450 депутатів Держдуми. З них 225 депутатів обираються по одномандатних виборчих округах (один округ - один депутат) і 225 депутатів - від політичних партій, по федеральному виборчому округу (пропорційно числу голосів за списки кандидатів).

У цьому році на парламентський вибори зареєстровано 3812 кандидатів від 14 партій.

Нагадаємо, ВР звернулася до світової спільноти через вибори в Держдуму РФ.

Також ЄС закликали не визнавати парламент РФ після виборів до Держдуми.

Раніше уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що жителів Донецької і Луганської областей, непідконтрольних Україні, змушують брати участь у виборах в Державну думу РФ. Людям в разі неявки на вибори загрожують штрафами і звільненнями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: