Росія в ТКГ відмовилася обговорювати питання голосування в ОРДЛО на виборах до Держдуми – Гармаш

Читать на русском
Росія всіляко уникає слизького питання про незаконну участь жителів ОРДЛО в голосуванні на російських виборах до Держдуми
Сергій ГармашВідкрите джерело

Росіяни під час засідання Тристоронньої контактної групи навідріз відмовилися обговорювати питання незаконного голосування жителів ОРДЛО на виборах до Державної Думи РФ, заявивши, що це питання не має відношення до Мінських угод.

Про це розповів представник України в ТКГ Сергій Гармаш в ефірі програми «Право на владу».

Так, за його словами, в кінці засідання ТКГ глава української делегації, Міністр з реінтеграції Олексій Резніков підняв питання незаконного голосування жителів ОРДЛО на виборах до Держдуми РФ, зокрема, їх залучення до голосування. Йому опонував представник РФ Борис Гризлов.

Віч-на-віч з ворогом: коли відбудеться зустріч між Зеленським та ПутінимКоли очікувати зустрічі президентів РФ та України? Чи принесе вона довгоочікуваний прорив у відновленні Україною контролю над тимчасово окупованими територіями Донбасу та якою буде доля Криму – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Я говорив про те, що можна оскаржувати факт голосування, але не можна оскаржувати факт виборчої кампанії. Там проходить агітаційна кампанія, приїжджають російські депутати. Знаєте, що відповів Гризлов? Питання виборів до Держдуми не відноситься до Мінських угод. І почав говорити про своє. Ось це звичайна тактика Росії» » розповів Гармаш.

Нагадаємо, європейські ЗМІ пишуть, що Євросоюз повинен бути готовий не визнавати парламент Росії і виключити РФ з міжнародних організацій з парламентськими асамблеями, якщо вибори до Держдуми у 2021 році визнають фальсифікованими та такими, які пройшли з порушеннями міжнародного права і демократичних принципів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: