Рада звернеться до світової спільноти щодо невизнання російських виборів легітимними – Веніславський

Читать на русском
Основна причина - це те, що до виборів до Держдуми РФ залучили жителів окупованих районів України. Це суперечить всім міжнародним договорам.
Федір ВеніславськийУкраїнські новини

Верховна Рада України наступного тижня може розглянути та прийняти звернення до світової спільноти з наполегливим проханням не визнавати вибори в Державну Думу Росії легітимними.

Про це заявив представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський в ефірі телеканалу Україна 24.

«Наш парламент, безумовно, наступного тижня відреагує, і я переконаний, що ми приймемо ще одну постанову якраз звернення до міжнародного співтовариства про нелегітимність Державної Думи» - пояснив він.

Веніславський додав, що основна причина - це те, що до виборів до Держдуми РФ залучили жителів окупованих районів України. Це суперечить всім міжнародним договорам.

Гірка Дума: як українців змушують голосувати за «Єдину Росію»У Кремлі залучають до голосування на виборах до Державної думи жителів окупованих територій України.

«Це дозволяє парламенту України в черговий раз звернутися до міжнародного співтовариства з новими аргументами. Я думаю, що наступного тижня у вівторок-середу ми обов'язково звернемося з черговою заявою, де викладемо факти цинічного порушення норм міжнародного права і зобовязань» - резюмував він»

Нагадаємо, вибори в Державну думу РФ проходять 17-19 вересня. Посольство РФ в Україні повідомило про відкриття виборчих дільниць у Києві, Харкові, Одесі та Львові для голосування.

Напередодні виборів до Держдуми РФ на тимчасово окупованих територіях України жителям масово почали видавати паспорти громадян Росії.

Під час виборів до Державної Думи Росії 17-19 вересня 2021 року понад 150 тисяч жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської області України (ОРДЛО) віддали свої голоси за ту чи іншу російську політичну силу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: