Україна може отримати від США систему ППО «Залізний купол»

Читать на русском
Україна може отримати від США нові системи протиповітряної і протиракетної оборони, зокрема систему Iron Dome (Залізний купол).
фото Defence Express

Україна може отримати від США нові системи протиповітряної і протиракетної оборони, зокрема систему Iron Dome («Залізний купол»).

Про це повідомила пресслужба ОПУ в середу, 15 вересня, з посиланням на видання Politico.

«Залізний купол» над Україною: чи допоможе ізраїльська ПРО прикрити небоУ Міноборони розглядають можливість придбання ізраїльської системи протиракетної оборони Залізний купол.

«Відповідну поправку до проекту оборонного бюджету на 2022 рік вніс конгресмен Скотт Франклін, і вона здобула двопартійну підтримку в Конгресі США», - написало Politico.

Згідно з поправкою, Міністерство оборони США має подати до Конгресу звіт, який включатиме варіанти потенційного продажу або передачі таких систем Україні.

Крім того, у законопроекті Палати представників США вже міститься пропозиція щодо надання військової допомоги Україні в розмірі 275 млн дол., яка не включає передачу систем ППО.

В ОПУ додали, що передача нових систем стала можлива завдяки домовленостям під час візиту президента України Володимира Зеленського до Штатів.

Система Iron ( «Залізний купол») зарекомендувала себе як один з найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. За даними військових, система Iron Dome збила близько 90% ракет, випущених по Ізраїлю за останні кілька років.

Нагадаємо, президент США Джо Байден під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським оголосив про надання Україні 60 млн доларів військової допомоги на оборонні потреби. Допомога, серед іншого, включає постачання ракет Javelin.

Україна отримає партію американських протитанкових ракетних комплексів Javelin до кінця 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: