Україна розраховує на допомогу США в боротьбі з енергетичною зброєю Росії – Зеленський

Читать на русском
Україна буде боротися з ПП-2 всіма силами та незважаючи ні на що, заявив Зеленський на брифінгу у Вашингтоні
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна припускає, що США нададуть їй підтримку у випадку, якщо Росія загрожуватиме Українській енергетичній безпеці за допомогою своєї зброї – газопроводу «Північний потік-2».

Про це заявив президент України Володимир Зеленський 2 вересня на брифінгу у Вашингтоні, відповідаючи на запитання телеканалу «Україна 24».

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

«Є деякі гарантії, про які говорив пан президент зі мною особисто. Він розуміє, що це пріоритетне питання сьогодні для України. Але ці гарантії будуть ще розроблятися. Ми з довірою ставимося один до одного, я маю на увазі наші країни. З усім тим, ми всі повинні мати деталі, а деталі завжди прив'язані до людей, які повинні за це відповідати... Бажання Сполучених Штатів, те, що я чув сьогодні принаймні, якщо будуть порушуватися українські права і якщо буде підійматися питання енергетичної безпеки, Сполучені Штати будуть готові до впровадження санкційної політики» - сказав президент.

Зеленський додав, що він заявив Байдену - Україна буде боротися з СП-2 всіма силами та незважаючи ні на що.

Нагадаємо, 17 серпня 2021 року стало відомо, що вже наступного тижня планується завершити будівництво газопроводу «Північний потік-2». Очікується, що російський газопровід буде добудований напередодні Дня Незалежності України.

Росія тим часом навідріз відмовляється нарощувати обсяги транзиту через Україну, щоб мати можливість шантажувати Європу поставками газу. По суті, це цілеспрямована політика Москви та «Газпрому».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: