Військова допомога США: рішення прокоментував міністр оборони

Читать на русском
Міністр оборони Андрій Таран вважає своєчасним рішення США надати Україні другу частину допомоги у сфері безпеки.
mil.gov.ua

Міністр оборони Андрій Таран вважає «своєчасним і обґрунтованим» рішення США надати Україні другу частину допомоги у сфері безпеки.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони 12 червня.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

За словами Тарана, ця допомога буде спрямована на проведення заходів щодо забезпечення територіальної цілісності України, оборони кордонів і поглиблення сумісності з НАТО.

«Цей пакет допомоги спрямований на підвищення бойових можливостей сил оборони України, управління підрозділами, елементів радіоелектронної боротьби. Йдеться про поповнення наших арсеналів протиартилерійськими радарами, засобами для боротьби з безпілотниками, захищеного зв'язку, електронної боротьби і евакуації поранених з поля бою, а також підготовку і обладнання для удосконалення безпеки частин Повітряних сил ЗСУ», - сказав міністр.

Він також наголосив на важливості виконання Україною заходів оборонної реформи, посилення демократичного цивільного контролю над ЗСУ в рамках «Ініціативи допомоги Україні в сфері безпеки».

«Протягом 2014-2021 років Україна отримала від уряду США оборонну допомогу майже на $2,5 млрд. А недавно Комітет у закордонних справах Сенату США одноголосно ухвалив законопроект «Про партнерство з Україною у сфері безпеки», що, після підписання в Палаті представників, Сенаті і президентом США, збільшить щорічну військову допомогу до $300 млн.», - підкреслив Таран.

Нагадаємо, напередодні Пентагон ухвалив допомогу Україні на суму в $150 млн. Президент Володимир Зеленський подякував США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: