Україна планує придбати аналог ізраїльської ПРО «Залізний купол» – Таран

Читать на русском
Міністр нагадав про події в Ізраїлі, які продемонстрували важливість наявності у держави протиракетної оборони
ПРО Залізний КуполВікіпедія

Міністерство оборони України розглядає можливість придбання для Збройних сил систем протиракетної оборони, аналогічних ізраїльському «Залізному куполу», який використовується Ізраїлем для відбиття ракетних атак угруповання ХАМАС.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран, повідомляє «Укрінформ».

Міністр нагадав про події в Ізраїлі, які продемонстрували важливість наявності у держави протиракетної оборони. Придбання аналога «Залізного купола» стане одним з кроків на шляху до створення української ПРО.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

«Залізний купол» - один з кращих зразків протиракетної оборони, але це лише складова, одна зі складових частин протиракетної оборони. Ще минулого року ми розпочали певні дії щодо створення протиракетної оборони України. Розглядаємо можливості придбання чогось на зразок «Залізного купола» - сказав він.

Зазначимо, що 10 травня загострився конфлікт між Ізраїлем і Палестиною. У цей день почалися активні бойові дії. Протягом цього часу Ізраїль і Сектор Гази випустили в бік один одного тисячі ракет. ПРО Ізраїлю, згідно з повідомленнями ізраїльських військових, змогла перехопити до 90% запущених ракет.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: