НАЗК знайшло у колишньої заступниці голови МОЗ Сімоненко порушень на 337 тисяч

Читать на русском
Ексзаступниця міністра охорони здоров'я Олена Сімоненко після звільнення не внесла в декларацію за 2020 рік дві квартири та борги перед банком. За це їй загрожує штраф - до 5,735 млн грн.
Укринформ

Національне агентство із запобігання корупції провело повну перевірку декларації ексзаступниці міністра охорони здоров'я Олени Сімоненко за 2020 рік після звільнення. Під час перевірки з'ясувалося, що чиновниця не внесла в декларацію дві квартири в Києві і борги перед банком і приватною компанією на загальну суму понад 337 тисяч гривень, повідомляє «Слово і діло».

Так, в декларації не відображена квартира у Києві площею 44,9 кв м. Саме в цій квартирі ексчиновниця була зареєстрована.

За даними НАЗК, Сімоненко уклала попередній договір купівлі-продажу із ТОВ «Компанія з управління активами «Валприм» в грудні 2018 року за ціною близько 52 тис. доларів і тоді ж почала в ній проживати.

За словами Сімоненко, вона не внесла цю квартиру в декларацію через технічну неможливість зберегти відповідні дані при заповненні декларації. НАЗК ці пояснення не врахувало, бо в день подання декларації реєстр працював у звичайному режимі.

Також Олена Сімоненко не вказала в декларації ще одну квартиру в столиці площею 41,1 кв. м, в якій проживає її дочка.

Крім цього, НАЗК з’ясувало, що декларант не зазначила інформацію про борг перед ПАТ «Приватбанк» у розмірі 304 953 грн. та не вказала 23 908 грн. заборгованості перед ТОВ «Компанія з управління активами «Валприм».

Зарплати антикорупціонерів: скільки в серпні заробили глави НАБУ, НАЗК і САПУ в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука була найвища зарплата в серпні.

В матеріалах перевірки НАЗК зазначено, що в діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення за ч. 4 ст. 172-6 КУпАП - подання завідомо недостовірних відомостей у декларації.

В НАЗК повідомили, що зараз тут готують протокол про порушення, який невдовзі буде направлений до суду.

Нагадаємо, за внесення недостовірних відомостей у декларацію на суму на суму від 100 до 500 прожиткових мінімумів (237,9 тис. - 1 млн 189,5 тис. грн.) передбачається покарання у вигляді штрафу 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (станом на зараз це еквівалент суми від 2 млн 294 тис. до 5 млн 735 тис. грн.).

Раніше НАЗК виявило недостовірні відомості в декларації віцепрем’єр-міністра, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського на суму 260 тис. грн.

Також нещодавно голова Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що складанням списків олігархів повинна займатися не Рада нацбезпеки, а незалежна комісія при Нацагентстві з питань запобігання корупції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: