НАЗК виявило в деклараціях депутатів і чиновників порушень на чверть мільйона гривень

Читать на русском
У НАЗК зазначили, що серед правопорушників виявилися колишні та діючі чиновники, а також народні депутати
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Національне агентство з питань запобігання корупції повністю перевірило 294 декларації за 2020 рік з 936,взятих до перевірки, які подали українські чиновники, політики та депутати. У 64 з них виявлено ознаки кримінальних або адміністративних правопорушень.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

У 52 деклараціях чиновники не відзначили майно на суму від 100 до 500 прожиткових мінімумів (від 227 тис.грн до 1,1 млн грн). У решти 12 деклараціях не зазначено майно на суму понад 1,1 млн грн. В цілому, в грошовому еквіваленті загальна сума недостовірних відомостей склала 255 млн грн. Адміністративні протоколи щодо порушень будуть відправлені до суду.

Аналізуємо виконання програми президента: довічна заборона займати держпосади для корупціонерівЗапровадити довічну заборону займати держпосади і конфіскацію майна для корупціонерів обіцяв Зеленський.

У НАЗК зазначили, що серед правопорушників виявилися колишні та діючі чиновники, а також народні депутати. Оскільки НАЗК - не правоохоронний орган, надалі порушення розслідуватимуть Національне антикорупційне бюро, Національна поліція та Державне бюро розслідувань.

Зазначимо, що нещодавно президент Володимир Зеленський надав чинності рішенню РНБО, згідно з яким пропонується ввести в декларації чиновників нову графу про наявність громадянства інших країн або посвідки на проживання.

16 липня Зеленський підписав закон № 1531-IX, прийнятий ВР, який посилює відповідальність за недостовірне декларування майна і доходів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: