КСУ затягує розгляд звернення щодо неетичної поведінки судді Сліденка – НАЗК

Читать на русском
Конституційний суд не включив до порядку денного питання щодо неетичної поведінки судді КСУ Ігоря Сліденка. Також суд відмовляється його звільняти.
фото КСУ

Конституційний суд України не включив до порядку денного питання щодо неетичної поведінки судді КСУ Ігоря Сліденка, незважаючи на численні порушення етичних принципів з його боку. Також суд не розглядає його заяву за жовтень 2020 року про звільнення.

Про це повідомила пресслужба НАЗК у вівторок, 14 вересня.

Конституційний суд: які закони та рішення обіцяють оскаржити нардепиБатьківщина і ОПЗЖ обіцяють оскаржувати в КСУ земельну реформу, а Європейська солідарність закон про референдум.

«Відтермінування розгляду цього питання судом підриває авторитет правосуддя та може підкріплювати суспільну думку про те, що судді не несуть відповідальності навіть за дисциплінарні проступки», - йдеться в повідомленні.

У НАЗК підкреслили, що звернулося до КСУ з проханням притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Ігоря Сліденка та звільнити його, проте судді не проголосували за включення цього питання для розгляду на спеціальному пленарному засіданні.

Нагадаємо, у лютому цього року НАЗК склало протоколи на трьох суддів КСУ за конфлікт інтересів - Ігоря Сліденка (був доповідачем за поданням про скасування недостовірного декларування та повноважень НАЗК), Ірину Завгородню і Володимира Мойсика.

Однак у квітні Голосіївський райсуд Києва виправдав Сліденка і Завгородню.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: