У Приватбанку попередили українців про нове шахрайство

Читать на русском
Служба безпеки Приватбанку виявила зареєстрований невідомими особами в США сайт, який незаконно використовує логотип та ідентифікаційну символіку банку
ПриватбанкВідкрите джерело

У Приватбанку попереджають клієнтів про новий спосіб шахрайства. Шахраї використовують фейковий сайт, який копіює сайт банку, а також його символіку та айдентику.

Про це повідомляє пресслужба держбанку.

Так, служба безпеки Приватбанку виявила зареєстрований невідомими особами в США сайт, який незаконно використовує логотип та ідентифікаційну символіку банку.

«За даними фахівців з кібербезпеки Приватбанку, даний сайт є на 100% шахрайським, оскільки використовує посилання на неіснуючі інвестиційні проєкти та компанії без їх згоди, а також незаконно використовує айдентику банку та інших юридичних осіб», - йдеться в повідомленні.

Шахраї використовують сайт для заманювання жертв в шахрайський проєкт, що має всі ознаки фінансової піраміди.

«Про злочинний характер схеми говорить і односторонній канал зв'язку в проєкті - після заповнення форми людиною оператор шахрайського центру виходить на зв'язок для «відпрацювання» клієнта», - йдеться в повідомленні.

Приватбанк закликав клієнтів банку не контактувати з шахраями, а також звернувся до правоохоронних органів з вимогою припинити діяльність зловмисників.

Нагадаємо, шахраї постійно винаходять нові способи відбирання грошей українців. Однак деякі їх методи старі, як світ, відомі, проте, на них багато «ведуться». Один з них - це банкомати «з сюрпризом».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: