ТСК Ради завершила роботу у справі «вагнерівців» – Безугла

Читать на русском
ТСК створювалася для слідства за фактами можливих протиправних дій представників української влади проти суверенітету України. Вагнергейт в її роботі - тільки один з епізодів такої діяльності
Ілюстративне фотоСкриншот

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, яка була створена для розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб проти суверенітету України, має намір 10 вересня представити результати своєї роботи по так званому «Вагнергейту» - справі про провал спецоперації із затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

Про це повідомила голова ТСК, народний депутат Мар'яна Безугла у своєму Facebook.

«Завтра ми оприлюднимо результати роботи, інформацію про Кейс вагнерівців у максимальному обсязі, що може бути, і переходимо до наступних питань роботи ТСК: переговори Медведчука та інших з росіянами, Іловайськ, Дебальцеве, мінські домовленості» - зазначила вона.

«Вагнергейт» та українська влада: хронологія скандалуХронологія скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків Вагнера – на інфографіці.

Відомо, що спочатку ТСК проведе засідання в закритому режимі. Члени комісії заслухають секретні матеріали по «Вагнергейту», після чого дадуть брифінг для представників ЗМІ.

У липні 2020 року в Білорусі затримали понад 30 найманців, серед яких були бойовики, які воювали на Донбасі. Україна посилала запит на їх екстрадицію, але Мінськ вирішив видати їх Москві.

Відразу після цього з'явилася інформація, що це була операція спецслужб. Нібито Україна залучила бойовиків на авіарейс з Мінська в Стамбул для подальшої доставки на роботу в Південній Америці. Передбачається, що літак міг би сісти в Києві, а найманців би заарештувала українська сторона.

8 вересня 2021 року американський телеканал CNN опублікував сюжет про розслідування скандалу зі зривом операції із затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

В офісі президента України у відповідь на це заявили, що сюжет CNN зрежисований в Кремлі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: