НАБУ і САП заочно повідомили про підозру ексзаступнику гендиректора авіаційного заводу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку заочно вручили повідомлення про підозру одному з колишніх керівників авіаційного виробничого підприємства.
Харківське державне авіаційне виробниче підприємство

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у розтраті майже 30 млн грн колишньому першому заступнику генерального директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«30 липня за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ за сприяння Управління СБУ у Харківській області повідомлено про підозру колишньому першому заступнику генерального директора ХДАВП, яке входить до сфери управління концерну «Укроборонпром», котрий, за версією слідства, причетний до розтрати понад 553 тис. євро та 1,932 млн доларів», – інформує прокуратура.

Як повідомляють у САП, з травня 2013 року по січень 2015 року перший заступник гендиректора, зловживаючи своїм службовим становищем, перевів кошти підприємства іншому суб’єкту господарювання з іноземною реєстрацією за надання агентських послуг по продажу товарів військового призначення за кордон.

Проте, як з'ясувалося, жодних послуг українське товариство від іншого суб'єкту господарювання не отримувало. Як наслідок, ХДАВП було завдано збитків, сума яких сягає майже 30 млн грн.

У період 2013-2015 років посаду першого заступника гендиректора ХДАВП обіймав Ігор Сунцов. Пізніше його призначали на посаду виконувача обов'язків гендиректора підприємства.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало факти розтрати коштів на ХДАВП. У цій же справі детективи отримували доступ до електронної пошти фігурантів. За даними органів правопорядку, ХДАВП уклало агентську угоду з шотландським офшором Portvilla Тrading LP. Офшор мав допомогти держпідприємству з укладанням іноземного контракту на продаж літаків, а за це отримати 6% від вартості контракту. Іноземній компанії перерахували майже 30 млн грн за нібито організовані переговори з прикордонною службою Комітету національної безпеки і внутрішніми військами МВС Казахстану про придбання ними двох цивільних літаків АН-74 загальною вартістю понад 59,32 млн дол.

Разом із тим під час отримання міжнародної правової допомоги від Казахстану встановлено, що компанія Portvilla trading LP та її представник жодної участі в проведенні переговорів та закупівлі літаків не брали. Ці переговори та участь у закупівлі проводили працівники ХДАВП.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: