Нардеп від «СН» хоче взяти на поруки директора «Павлоградського хімічного заводу»

Читать на русском
Роман Каптєлов хоче взяти на поруки гендиректора Павлоградського хімічного заводу Леоніда Шимана, підозрюваного у завданні понад 43 млн грн збитків підприємству.
Фото з відкритих джерел.

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Роман Каптєлов хоче взяти на поруки генерального директора державного «Павлоградського хімічного заводу» Леоніда Шимана, якого підозрюють у завданні понад 43 млн грн збитків підприємству.

Відповідну заяву він подав до Вищого антикорупційного суду, повідомляє журналіст «Слово і діло» з суду.

НАБУ повідомило про підозру гендиректору Павлоградського хімічного заводуАнтикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру чинному керівнику хімічного заводу.

Вказану заяву про поруки суд розгляне після клопотання про застосування запобіжного заходу.

Також на поруки Шимана хоче взяти депутатка Дніпропетровської обласної ради від «ОПЗЖ» Тетяна Холоденко.

НАБУ і САП просять визначити Шиману заставу розміром понад 32,9 млн грн з покладанням обов'язків. На думку органів правопорядку, підозрюваний може переховуватися протягом тривалого часу за кордоном.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру генеральному директору державного підприємства «Науково-виробниче об'єднання «Павлоградський хімічний завод» Леоніду Шиману у зловживанні службовим становищем.

Згідно з даними НАБУ, службовці ПХЗ відмовляли в укладанні прямих договорів поставки продукції та повідомляли про передачу повноважень в питаннях реалізації промислових вибухових речовин «дилерам». Таким чином, загалом ПХЗ втратило 43,3 млн грн доходу, які отримали приватні фірми-посередники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: