НАБУ і САП повідомили про підозру заступнику мера Миколаєва

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру двом посадовцям Миколаївської міськради та ще шістьом особам.
Сергій Коренєв

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру заступнику міського голови Миколаєва Сергію Коренєву та ще сімом особам у заволодінні майже 27 млн грн на реконструкції Соборної площі у Миколаєві.

Про це «Слово і діло» повідомили співрозмовники у САП.

За їхніми словами, двом особам підозри підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, оскільки вони є спеціальними суб'єктами. Йдеться про депутатку Одеської міської ради Марину Лозовенко («Довіряй ділам») та адвоката. Також, як стверджують у прокуратурі, двом особам-керівникам приватних компаній повідомили про підозру заочно, оскільки вони перебувають за кордоном.

На сторінці в Facebook Коренєв написав, що з 7 серпня він перебуває у відпустці і планував виїхати за кордон з родиною і друзями, але його затримали працівники НАБУ на кордоні з Угорщиною. Він додав, що прямує до Києва для зустрічі з детективами НАБУ і у нього вилучили телефони.

Наразі Коренєв перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, як і депутатка Лозовенко. Їх затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

Нагадаємо, НАБУ затримало віце-мера Миколаєва Коренєва на кордоні з Угорщиною. Також затримали депутатку Одеської міськради Лозовенко, чиновника Миколаївської міськради і ще одного керівника приватної компанії. Крім того, НАБУ викликало на допит мера Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Олександр СєнкевичМіський голова Миколаєва

Як встановило слідство, в 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із шістьома особами – директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеної компанії БВК «Пік-Буд», яка і виконала роботи.

Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у спробі заволодіти зерном держпідприємства на Миколаївщині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: