НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівнику держпідприємства

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили три підозри за реалізацію схеми із заволодіння зерном державного підприємства.
ДП «Хлібна база №76»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру виконувачу обов'язків генерального директора державного підприємства «Хлібна база №76» та ще двом особам у реалізації схеми із заволодіння зерном на суму понад 12 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«27 липня детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП повідомили трьом особам про підозру в реалізації корупційної схеми з заволодіння 1,56 тис. тон зерна на більш ніж 12 млн грн. Йдеться про: в.о. генерального директора ДП «Хлібна база №76»; директора ТОВ — близького родича в.о. генерального директора ДП; фізичну особу – організатора схеми», – інформує НАБУ.

За даними «Слово і діло», імовірно йдеться про в.о. гендиректора «Хлібна база №76» Дениса Стрельнікова та керівника приватного підприємства «Торговий дім «Слобожанщина» Олексія Стрельнікова (ймовірно рідного брата в.о. гендиректора «Хлібна база №76»).

Як повідомили у САП, навесні приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву».

Проте як з'ясувалося під час досудового розслідування, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям.

«Лише завдяки злагодженим діям антикорупційних органів вдалося попередити вивезення державного зерна та запобігти завданню збитків державному підприємству на суму понад 12 млн грн», – підкреслили у САП.

У НАБУ також додали, що впродовж реалізації корупційної схеми в ДП «Хлібна база №76» двічі змінювалося керівництво. Обидва рази, як встановило слідство, на відповідні посади призначали людей за сприяння організатора схеми, які в подальшому забезпечували її виконання.

Нагадаємо, НАБУ і САП розслідували схему із заволодіння зерном ДП «Хлібна база №76» за участі ТД «Слобожанщина». Раніше антикорупційні органи повідомили про підозру у заволодінні зерном керівнику філії Охтирського КХП. На цьому ж підприємстві пізніше запобігли черговому розкраданню збіжжя.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: