Кабмін офіційно змінив правила карантину в Україні

Читать на русском
Зміни до постанови Кабміну №1236 набудуть чинності через сім днів з моменту публікації документа
Ілюстративне фотоФото ТАСС

В Україні офіційно змінено правила карантину. Так, вакцинованим будуть надані певні привілеї в разі посилення карантинних обмежень, а сертифікати про вакцинацію офіційно розділили на два типи.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

COVID-сертифікат матиме дві опції - «жовтий» (перше щеплення) і «зелений» (повний курс вакцинації). Також він буде містити інформацію про негативні тести або одужання від коронавірусу. Кольорові позначки будуть на сертифікатах в цифровому форматі, паперовий варіант не матиме відміток.

Змінено правила роботи навчальних закладів у «жовтій» зоні карантину - вони працюватимуть, якщо вакциновано 80% і більше співробітників. Аналогічно, при вакцинації 80% + в колективі, дозволили роботу кінотеатрів, театрів, музеїв або інших культурних закладів. Заклади зможуть надавати послуги вакцинованим або не вакцинованим на свій розсуд.

Україна скоро перейде в «жовту» зону: кого торкнеться карантин і що буде забороненоУкраїна перейде в жовту зону карантину. Що буде заборонено, як будуть працювати школи і коли оголосять повний локдаун – в матеріалі.

У «червоній» зоні карантину нічого не змінюється, крім частки вакцинованих - вона не повинна бути менш як 100%.

При наявності сертифіката про вакцинацію не потрібно буде проходити самоізоляцію при в'їзді в Україну, в тому числі це стосується українців, які прибули з тимчасово окупованих територій України.

Зміни до постанови №1236 набудуть чинності через сім днів з моменту публікації документа.

Нагадаємо, в МОЗ анонсували, що хочуть дозволити бізнесу працювати навіть в «червоній» зоні, але за умови вакцинації співробітників.

Також повідомлялося, що для роботи шкіл можуть трохи спростити вимога щодо охоплення вакцинації вчителів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: