З'ясувалося, коли буде готова постанова про роботу бізнесу у «червоній» зоні

Читать на русском
В Україні дозволять роботу бізнесу у червоній зоні за умови вакцинації працівників. Постанову вже допрацьовують у Кабміні.
Ігор Кузінфото РБК-Україна

Кабінет міністрів до кінця цього - початку наступного тижня затвердить постанову, якою дозволить роботу бізнесу у «червоній» зоні за умови вакцинації працівників.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар Ігор Кузін в онлайн-інтерв'ю, передає пресслужба МОЗ 9 вересня.

В Україні видають свідоцтва про вакцинацію від COVID-19: що це і чим відрізняється від COVID-паспортівЧим Міжнародне свідоцтво про вакцинацію відрізняється від COVID-паспортів і як його можна отримати.

«Зараз розробляється проект постанови Кабміну, який повинен бути затверджений на цьому або на початку наступного тижня. Ми хочемо дозволити більш полегшені норми роботи бізнесу та закладів для тих, хто отримав повний курс вакцинації», - сказав він.

Він уточнив, за яких умов бізнесу дозволять працювати у «червоній» зоні.

«Ми звикли до того, що заклади громадського харчування у «червоній» зоні закриваються, а у «жовтій» - обмежується кількість відвідувачів. За нормами, які запропонує МОЗ, ми дозволимо закладам працювати навіть у «червоній» зоні, якщо 100% персоналу буде вакциновано, і ми будемо знімати норму на обмеження кількості посадочних місць, якщо відвідувачі також будуть вакциновані», - пояснив Кузін.

Санлікар додав, що відвідувачів пускатимуть за внутрішнім COVID-сертифікатами.

«Зараз функціонує два типи сертифікатів - міжнародний і внутрішній. Внутрішній поки видається на півроку, але після того як закінчиться термін його дії, необхідно буде завантажити новий, який також буде діяти півроку. Таким чином, і внутрішній і міжнародний сертифікати будуть діяти один рік з дня завершення курсу вакцинації», - сказав він.

За словами Кузіна, в Українін підійдуть як «зелений», так і «жовтий» сертифікати вакцинації.

Нагадаємо, раніше Кузін розповів, чим відрізняються «зелений» і «жовтий» сертифікати вакцинації.

У Кабміні вже анонсували перехід України до «жовтої» зони найближчим часом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: