Посилення карантину: Шмигаль озвучив результати селекторної наради

Читать на русском
Кабмін затвердить зміни до постанови про карантин найближчим часом. Сьогодні подробиці обговорили на селекторній нараді.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

Кабмін затвердить зміни до постанови про карантин найближчим часом. Сьогодні під час селекторної наради в уряді обговорили подробиці.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає урядовий портал у понеділок, 13 вересня.

Україна скоро перейде в «жовту» зону: кого торкнеться карантин і що буде забороненоУкраїна перейде в жовту зону карантину. Що буде заборонено, як будуть працювати школи і коли оголосять повний локдаун – в матеріалі.

На нараді йшлося про те, що за останній тиждень кількість нових випадків COVID-19 зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій - на 1,5 тисячі. Найбільш напружена ситуація у Чернівецькій, Волинській, Львівській та Тернопільській областях. У цих регіонах кількість госпіталізацій за тиждень збільшилася на 60%.

Голова МОЗ озвучив пропозицію - щоб обмеження «жовтої» і «червоної» зони не поширювалися на ті заклади, в яких колектив і відвідувачі мають COVID-сертифікат, що засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідку про перенесену протягом останніх декількох місяців хворобу.

На нараді також стало відомо, що МВС відновило перевірки на дотримання карантину, а також буде перевіряти справжність сертифікатів вакцинації.

Всі зміни до постанови про карантин будуть внесені до постанови Кабміну днями.

Нагадаємо, у МОЗ анонсували, що хочуть дозволити бізнесу працювати навіть у «червоній» зоні, але за умови вакцинації співробітників.

Також повідомлялося, що для роботи шкіл можуть трохи спростити вимогу щодо охоплення вакцинації вчителів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: