«Бонуси» для вакцинованих: Ляшко розповів про розробку нових норм карантину

Читать на русском
МОЗ хоче послабити карантин для вакцинованих. Розробка нових правил вже триває. Вони стосуватимуться послаблень для жовтої і червоної зони.
Віктор Ляшкоkmu.gov.ua

МОЗ пропонує передбачити послаблення карантинних обмежень для тих компаній і установ, в яких колектив вакцинований проти коронавірусу. Такі норми будуть діяти навіть у «жовтій» або «червоній» зоні.

Про це заявив голова МОЗ Віктор Ляшко під час засідання уряду у середу, 8 вересня.

Морозиво або тюремний строк: як країни мотивують населення вакцинуватисяУ США і Гонконгу серед вакцинованих проводять лотереї, в Росії – роздають морозиво. На Філіппінах за відмову робити щеплення погрожують в'язницею.

«Відповідно до практики європейських країн, а також США, ми пропонуємо наблизити якість життя вакцинованого проти COVID-19 населення до звичного. Тому на цьому тижні ми почали спільно з усіма міністерствами грунтовно працювати над змінами до карантинних норм, щоб дотримуватися балансу між захистом населення від коронавірусу і його благополуччям», - сказав Ляшко.

За його словами, передбачається, що більшість обмежень, передбачених для потрапляння до «жовтої» або «червоної» зони, не застосовуватимуться, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі закладів.

Для «жовтого» рівня достатньо однієї дози вакцини, а для «червоного» - повний курс вакцинації.

«Робота навчальних закладів у «жовтому» рівні не буде обмежуватися за умови 80% вакцинованих хоча б однієї дозою», - додав Ляшко.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував перехід України до «жовтої» зони. Рішення ухвалить комісія вже днями.

В Україні триває п'ятий етап вакцинації населення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: