Шмигаль анонсував повернення до «жовтої» зони карантину

Читать на русском
Україна найближчими днями покине зелену зону карантину і повернеться до жовтої. Про це сьогодні заявив голова Кабміну Шмигаль.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Україна найближчими днями, швидше за все, покине «зелену» зону карантину і повернеться до «жовтої». Це необхідно для того, щоб уникнути локдауну.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну у середу, 8 вересня.

Ситуація загострюється: чого очікувати від осіннього спалаху коронавірусуСитуація з коронавірусом в Україні почала загострюватись. Коли буде новий спалах COVID-19 та чи варто готуватися до локдауну, читайте у матеріалі Слово і діло.

«В Україні з початком осіннього періоду спостерігається погіршення епідемічної ситуації. Задля уникнення можливих жорстких локдаунів або «червоних зон» ми повертаємось у режим роботи регулярних засідань Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», - повідомив він.

За словами Шмигаля, вже днямт відбудеться відповідне засідання комісії з ТЕБ та НС. На ньому розглянуть питання про встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки по всій Україні.

Нагадаємо, в Україні майже місяць зростає рівень захворюваності на COVID. У МОЗ допускають, що новий локдаун неминучий, однак його можуть оголосити не раніше листопада.

Вже були названі три області, які ближче за всіх до посилення карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: