Таліби погрожували афганцям за допомогу в евакуації американцям – WP

Читать на русском
Афганці, які проходили навчання у ЦРУ, почали отримувати погрози від талібів за евакуацію і допомогу США.
фото REUTERS

Представники сил спеціального призначення Афганістану, які навчалися у ЦРУ США і допомагали американцям при евакуації з Кабула, отримують погрози від «Талібану».

Про це пише The Washington Post (WP) з посиланням на діючих і колишніх американських чиновників.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Як зазначає газета, елітні групи афганських спецназівців, навчені ЦРУ, допомогли евакуювати близько 2 тис. американців, а також 5,5 тис. співробітників посольств, громадян третіх країн і афганців, які могли зіткнутися з розправою талібів.

За даними видання, таліби ідентифікували деяких бійців афганського спецназу і відправили їм текстові повідомлення, погрожуючи вбити їх разом з сім'ями.

При цьому наголошується, що без допомоги цих людей евакуюватися з Афганістану силам США було б значно важче.

Нагадаємо, бойовики руху «Талібан» 15 серпня без бою увійшли до Кабула і протягом декількох годин встановили повний контроль над афганською столицею. Західні країни почали евакуювати з Афганістану своїх громадян. США вивели свої сили 31 серпня - після 20-річної військової місії в країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: