Україна, США і ще 90 країн підписали декларацію про евакуацію з Афганістану

Читать на русском
Уряди країн-підписантів продовжать видавати афганським громадянам проїзні документи та очікують, що таліби не перешкоджатимуть від'їзду цих людей.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україна, США і ще 90 держав 29 серпня схвалили декларацію, в якій заявили, що зроблять все можливе, щоб Афганістан могли вільно залишати їх громадяни, а також лояльні заходу афганці та люди з груп ризику, яким можуть загрожувати переслідування при талібах.

Про це повідомляє «Голос Америки».

«Ми отримали запевнення від «Талібану», що всі іноземні громадяни та всі афганські громадяни, які отримали дозволи на поїздки від наших країн, зможуть безпечно та організовано пройти в пункти відправлення і виїхати за межі країни», – наголошується в заяві.

Уряди країн-підписантів продовжать видавати афганським громадянам проїзні документи та очікують, що таліби не перешкоджатимуть від'їзду цих людей.

Серед підписантів декларації - представники США, Естонії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Литви, Молдови, України, інших країн світу, а також верховний представник ЄС з міжнародних справ і генеральний секретар НАТО.

Після захоплення влади в Афганістані талібами в Україну прибули шість евакуаційних літаків. Загалом, Країна вивезла вже понад 650 осіб, серед яких українці, іноземні журналісти, біженці та міжнародні правозахисники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: