Війська США перед відходом вивели з ладу військову техніку в аеропорту Кабула

Читать на русском
США перед відходом з Афганістану привели в непридатність вертольоти, бронемашини та систему ПРО в аеропорту Кабула.
фото ЕРА

Перед відходом з Афганістану американські військові вивели з ладу вертольоти, бронемашини та систему ПРО в аеропорту Кабула.

Про це повідомив глава Центрального командування збройних сил США Френк Маккензі, передає Wionews.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Ці вертольоти більше не полетять, ніхто не зможе керувати ними», - заявив він.

Генерал уточнив, що в аеропорту Кабула роззброєні або приведені у непридатність 73 вертольоти. Крім того, така ж доля спіткала приблизно 70 бронемашин з посиленим протимінним захистом і 27 армійських позашляховиків Humvee.

«Цими автомобілями ніхто більше не зможе користуватися», - додав Маккензі.

Крім того, військові США зробили непридатною систему ПРО, артилерію і міномети, які використовувалися для захисту аеропорту. За словами Маккензі, «вони також виведені з ладу, і їх не можна буде використовувати знову».

Відзначимо, син колишнього президента США Дональд Трамп-молодший написав у Twitter, що США, йдучи з Афганістану, залишили там озброєння і військового обладнання на 85 млрд. доларів.

Нагадаємо, в ніч на 31 серпня американські військові остаточно покинули аеропорт Кабула, і він перейшов під контроль «Талібану», який захопив владу в країні. В ході евакуації з Афганістану американці встигли вивезти понад 123 тисяч осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: